Jeg benytter selvsagt WordPress som er verdens største utvikler og publiseringsverktøy, som benyttes til å utvikle og administrere over 75 millioner websider verden over. Over 410 milloner mennesker besøker en webside utviklet i WordPress hver måned, der de leser til sammen 14,7 millarder innlegg hver måned. Data pr. april 2014.

WordPress har svært mange muligheter og er i kontinuerlig utvikling, der tusenvis av lidenskapelige og profesjonelle webutviklere verden over, hele tiden og helt siden året 2003, lager nye og bedre funksjoner som du kan dra nytte av. WordPress er ikke bare genialt, men gratis! Selve plattformen er riktignok gratis å benytte, men enkelte temaer og applikasjoner (funksjonaliteter) kan koste noen kroner ved spesielle behov. Hittil har jeg klart meg langt og lenge med dem som er gratis. Til og med betalingsløsningen her på KreativJobb.no har ikke kostet meg en eneste krone.

WordPress er også veldig godt integrert opp mot søkemotorer som Google, Yahoo, Bing – med flere, slik at det er større sannsynlighet for at publikum lander på nettopp din webside ved søk som er relatert til det du tilbyr og der du holder til.

 

 

Videopresentasjon av WordPress

 

 

 

Tilpasset smarttelefoner og nettbrett

Fra og med 21. april 2015 begynte Google å «straffe» websider som ikke er optimalisert for mobile enheter. Det vil si at de websidene som ikke er optimalisert kommer «lengre bak i rekken (listeplasseringen) i søkeresultater. De får helt enkelt en mye dårligere rangering når noen foretak et søk innenfor din kategori.

Tatt til betraktning at over 60 prosent av all nettrafikken i Norge skjer via mobile enheter, og at trenden er økende, er optimalisering for mobile enheter noe som absolutt bør prioriteres. Ikke bare i forbindelse med søk og god listeplassering i søkemotorer, men også for brukeropplevelsen, slik at det mobile publikumet ikke forlater websiden til fordel for en konkurrent som bare er ett klikk unna.

Zooming inn og ut, skrolling sideveis frem og tilbake, gjør websiden svært lite brukervennlig og publikum forlater websiden like fort som de kom. Mine websider vil alltid være optimalisert for mobile enheter. Ikke minst vil optimaliseringen bidra til at websiden din får en god listeplassering ved søk i søkemotorer.

For en enkel og grei innføring anbefaler jeg å se videoen her over. Til slutt kan det nevnes at WordPress er moro å holde på med. Etter hvert blir det kanskje en interesse du ikke viste du hadde?