Optimalisert mobile enheter

Fra og med 21. april 2015 begynte Google å «straffe» websider som ikke er optimalisert for mobile enheter (tilpasset smarttelefoner og nettbrett). Det vil si at de websidene som ikke er optimalisert kommer «bakerst i rekken» i søkeresultater. De får helt enkelt en mye dårligere rangering (listeplassering) når noen foretar et søk. Over 80% av alle søk i Norge gjøres via Google. De andre søkemotorene vil nok også følge denne modellen om ikke de har gjort det allerede. Søkemotorene er opptatt av å tilby en optimal tjeneste, og ønsker derfor ikke å sende deres mobile brukere til utdaterte og «strevsomme» websider.

Tatt til betraktning at over 60 prosent av all nettrafikken i Norge skjer via mobile enheter, og at trenden er økende, er optimalisering for mobile enheter noe som absolutt bør prioriteres. Ikke bare i forbindelse med søk og god listeplassering i søkemotorer, men også for brukervennligheten, slik at publikum ikke forlater websiden til fordel for en konkurrent som bare er ett klikk unna.

Det er fremdeles mange websider der ute i verden som enda ikke er optimalisert for mobile enheter. Jeg tenker spesielt på de små foretakene med gamle og utdaterte websider. Da vises innholdet ofte så lite og kompakt at man må nødt til å zoome. Tekst, bilder, video, kart og alt annet visuelt innhold blir lite eller knøttlite. Alt ettersom. Videre må man ofte skrolle sideveis frem og tilbake for å lese tekstinnholdet, da zoomingen har skjult mye av innholdet vekk fra skjermbildet.

Zooming inn og ut, skrolling sideveis frem og tilbake, gjør websiden svært lite brukervennlig og publikum forlater websiden like fort som de kom. Mine websider vil alltid være optimalisert for mobile enheter. Layout, kolonner og alt innhold vil automatisk tilpasse seg alle skjermstørrelser, på en slik måte som gjør godt for øyet og godt for brukervennligheten. Ikke minst vil optimaliseringen bidra til at websiden din får en god listeplassering ved søk i søkemotorer.

 

 

Original fremførelse

Reponsive 2

Om innholdet som her ovenfor vises på en stor skjerm, også skal vises slik på for eksempel en iPhone 5, har vi et problem. Innholdet blir forminsket og trekkes sammen til det ultimat kompakte. Dessverre er det veldig mange websider som fremdeles har akkurat dette problemet.

 

 

 

Tilpasset fremførelse

Responsive 3

Her har den sorte logoen «Hemingway» tilpasset seg skjermstørrelsen. Om ikke hadde den vært knøttliten og helt uleselig. Lenkene i menyen har forsvunnet og ligger nå pent under et meny-ikon til venstre i den sorte menylinjen. Om ikke hadde lenkene i menyen vært knøttsmå og uleselige de også. Høyre kolonne med dens innhold er skjult. Om ikke hadde tekst, bilder, video, kart og alt annet visuelt innhold i hovedkolonnen blitt knøttlite.

Hemingway er et femstjerners tema (design/layout) som jeg selv benytter i mine prosjekter for kunde. Jeg har også videreutviklet temaet for en enda bedre fremførelse.

 

 

Ikke tenk på det!

Det å optimalisere en webside for mobile enheter kan være en kostbar prosess. Dette fordi at webutvikler som oftest må skrive flere koder tilpasset varierende skjermstørrelser. Dette ligger allerede ferdig i temaet jeg tilbyr. Jeg må likevel foreta noen endringer i henhold til ditt fargevalg og slikt, men det er ingen kjempestor oppgave og det er inkludert i prisen for mitt konsept «Helt enkelt, Helt elegant!«